Navigation

Kokosnoot wrap met sesam dressing en avocado-koriander creme

Kokosnoot wrap met sesam dressing en avocado-koriander creme

Ingrediënten wrap voor 2 rolletjes

330g jong kokosnoot vlees

2EL gehakte koriander

1-2EL gehakte Thaise basilicum

25-40ml water

 

Ingrediënten sesam dressing

45g sesam zaadjes
75ml water
1TL bio tamari saus
30g witte miso pasta
½ geschilde knoflookteen
2EL sesam olie
1EL olijfolie
10g limoensap
3g ongeschilde gember
Cayenne peper en himalya zout naar wens

 

Ingrediënten vulling

½ kop gewassen en gesneden sla
1-2 wortels, geschild en geraspt
1 handvol rode kabis in dunne reepjes gesneden
½ komkommer in plakjes gesneden
Verse thai basilicum blaadjes naar wens
Koriander of perilla blaadjes kunnen ook gebruikt worden

 

Ingrediënten avocado koriander creme

1 avocado
1EL basilicum olijfolie
2EL water
1EL gehakte koriander
¼ geperste limoen
½ knoflookteen
Himalaya zout naar wens
Citroenpeper naar wens

Kokosnoot wrap met sesam dressing en avocado-koriander creme

Kokosnoot wrap met sesam dressing en avocado-koriander creme

De jonge kokosnoot met de bijl of groot mes openen en het zachte vlees er uit lepelen. Houtsplinters verwijderen. Het kokosnoot vlees samen met de kruiden en een beetje water in de mixer pureren. Strijk de massa 3 mm dik uit op een anti-aanbak plaat en laat het bij 42 graden Celsius uitdrogen. Na ongeveer 10-12 uur zorgvuldig van de bakplaat afhalen. Als de wrap te veel is uitgedroogd met een beetje water besprenkelen. Zo blijft het rolbaar. In bakpapier gerold en met folie bedekt houden deze wraps een maand. 

De sesam zaadjes samen met de resterende ingrediënten in de mixer fijn pureren en naar smaak zout toevoegen.

Alle ingrediënten pureren.

Geschilde wortels, komkommer en rode kabis in hele dunne reepjes snijden
Schoon gemaakte en gedroogde kopsla op een wrap plaatsen en de sesam dressing verdelen.
Dan de gesneden groenten en Thai basilicum blaadjes er op plaatsen.
De wrap oprollen en in stukjes snijden
Met sesam dressing en avocado koriander creme serveren

Komkommerspaghetti met citroenolie

Ingrediënten voor 2 porties

Slasaus
50 ml olijfolie
50 ml koolzaadolie
10 verse basilicumbladeren
5 druppels biologische citroenkruidenessentie
5 druppels organische limoenkruidenessence
1 snuifje Himalayazout
3 dunne gepelde knoflookplakken
(ongeveer 1-2 mm dik gesneden)

Salade
1 komkommer
4 radijzen
2 sinaasappels
1 avocado
50 g veldsla
10 zwarte zongedroogde olijven
1 paarse uien
10 kerstomaatjes

Decoratie: Een beetje weideklaver

 Komkommerspaghetti met citroenolie

Komkommerspaghetti met citroenolie

De verleidelijke geur van verse basilicum, citroenolie en de onverwacht speelse vorm en textuur van de groenten maken deze salade tot een heerlijke delicatesse. Met behulp van een spiraalfrees kunnen we lange spaghetti uit komkommers snijden en met een bolvormig mes snijden we ronde vormen uit de avocado. De combinatie van sinaasappelen, gedroogde olijven, verse salade, radijs, komkommers, tomaten en verse aromatische slasaus verwen je je gevoel van smaak. De saladedressing bestaat uit versgeperste koolzaadolie, olijfolie, verse basilicum en essentiële citroenolie. Deze olie is verfrissend en verbetert de stemming. Met violette weideklaver, een wilde plant, kan de salade decoreren of verrijken. Weideklaver is de bèta-caroteen rijkste wilde plant en bevat ook veel eiwitten en fyto-oestrogenen.

Bereiding

Falafel:
Week de walnoten 's nachts. Hak de doorweekt en gespoelde walnoten fijn in de keukenmachine. Was de groenten en laat dit drogen. Snijd de wortel voorzichtig en pureer met de gesnipperde ui, de paprika en de gedroogde tomaat. Voeg vervolgens de gehakte peterselie, de zwarte sesamzaadjes, het Tabouleh-kruidenmengsel en de geplette walnoten toe aan het mengsel en vorm het mengsel vervolgens met de hand of met een ijslepel in kleine balletjes. Laat de falafelballen drogen in de dehydrator bij een temperatuur van maximaal 42 ° C gedurende minimaal 4-6 uur. Als er een korst ontstaat en de ballen zijn nog steeds vochtig vanbinnen, smaken ze goed zoals vers gebakken falafel. Laat anders drogen tot ze knapperig zijn en niet meer vochtig van binnen. Op deze manier kunnen de ballen luchtdicht verpakt worden.

Tabouleh:
Was de groenten en laat dit drogen. Snij dan de cherrytomaatjes, paprika en komkommer in kleine blokjes. Halveer de granaatappel en schraap de zaadjes eruit. Meng de afgewerkte blokjes met granaatappelpitjes, gehakte peterselie, gepeld hennepzaad, bieslook, citroensap, olijfolie, zout en citroenpeper. Vul een klein glas met de tabouleh.

Zaziki:
Week de cashewnoten een uur in koud water. Was de komkommer, laat dit drogen en rooster grof en bestrooi met zout. Pureer de cashewnoten met water, citroensap, zout en knoflook tot een gladde massa. Roer de komkommer door het mengsel. Serveer met gehakte munt.

Serveer de falafelballen met zaziki en tabouleh.

Falafel met Zaziki en Tabouleh

Falafel met Zaziki en Tabouleh

Ons gastronomisch voedsel verwent u en uw gasten met een oosterse delicatesse. De knapperige falafel brengt de volle geur van de oosterse keuken en is een hoogtepunt in de rauwe keuken van Sofia Rab. Walnoten met wortels, selderij, zwarte sesamzaadjes en specerijen geven de falafel een uitstekende smaak. De krokante textuur wordt tijdens de droogtijd in de dehydrator aangemaakt. De milde Zaziki, een leuke toevoeging aan de smaakvolle Falafel, is een heerlijke crème die je op elk moment kunt bereiden en ervan kunt genieten kan. Een heerlijke tabouleh met geschilde hennepzaden, granaatappelpitjes, cherrytomaatjes, komkommer, bieslook en peterselie maakt deze visueel mooie rauwe maaltijdplaat compleet. De nootachtige cannabiszaden geven de Tabouleh een zoete toets samen met zoete granaatappelpitten. Hennep heeft veel waardevolle ingrediënten. Het heeft een uitgebalanceerde omega 3 tot 6 verhouding, is rijk aan antioxidanten, essentiële vetzuren, veel mineralen, eiwitten en vitamines.

Smoothie-recept

Ingrediënten

3 perziken
3-5 handvol verse aronia bessen
200 ml water
3-4 eetlepels macadamia joghurt
Kokosnootsuiker en 
Rozenwater. 

Smoothie-recept om u een verjongd gevoel te geven!

Smoothie-recept om u een verjongd gevoel te geven!

Deze smoothie zit vol met veel antioxidanten, voedingsstoffen en de nuttige melkzuurbacteriën. Verse Aronia bessen met perzik en macadamia yoghurt is Sofia Rab's superster drankje. Rosewater gebruikt als smaakstof, aromatiseert deze geweldige smoothie en bevordert emotionele welzijn.

Meng alle ingrediënten in de blender en geniet ervan.