Navigation

PERSONALISED NUTRITION

De Vitaliteit Check

Uw meting voor gezond & vitaal leven. Op maat gemaakt advies dat ons helpt verstandiger te eten en te leven. Het ondersteunt de verbetering van de gezondheid.

dsm

Tijd om vitaler te worden!

We leven in een drukke tijd. Een tijd die veel mensen als stressvol ervaren. Nu is stress heel gewoon, we hebben het zelfs nodig om te kunnen presteren. Maar te veel stress, zo weten we uit wetenschappelijk onderzoek, is niet goed voor ons. We kunnen ons er simpelweg ellendig door gaan voelen. En we kunnen er zelfs serieuze gezondheidsklachten door krijgen.

 

Door de druk van alledag ontwikkelen we niet alleen stress. Het beïnvloedt ook ons eetpatroon. Of we komen te weinig aan bewegen toe. Zo worden we steeds ongezonder. Dáár moeten we wat aan doen. Vooral ook omdat we met zijn allen steeds ouder worden, en we ook graag vitaal ouder willen worden. Personalised Nutrition kan ons daarbij helpen.

Zo werkt de Vitaliteit Check

De Vitaliteit Check begint met een meting. Dit kan heel eenvoudig met Biozoom. In dit meetinstrument zit een sensor waar je de muis van je hand op plaatst. De meting vindt plaats via de huid van de hand en duurt ongeveer 2 minuten. Biozoom meet vijf factoren die bepalend zijn voor de vitaliteit.

 • Antioxidantenniveau

  Anti-oxidanten zijn belangrijk in strijd tegen ‘vrije radicalen’. Vrije radicalen zijn nadelig voor de gezondheid en verhogen de biologische leeftijd. Zij kunnen onder andere ontstaan door stress, roken, weinig slaap en veel zonlicht.

 • Hartritmevariatie (HR-V)

  Aanpassingsvermogen van het hart is de hartfrequentie variabiliteit (HRV). De HR-V geeft aan hoe het hart reageert als er binnen of buiten ons lichaam iets gebeurt. Een lage HR-V geeft aan dat het lichaam niet vitaal is. Hoe hoger de HR-V, des te beter is het vermogen van het hart om zich aan te passen.

 • Hartritme (HR)

  Deze meting kijkt naar het aantal hartslagen per minuut en de kracht van de hartstoten. Het hartritme wordt onder andere beïnvloed door stress, daglicht, weer, hormonen, extreme training en cafeïne.

 • BMI (Body Mass Index)

  De BMI is een meeteenheid om vast te stellen of je een gezond gewicht hebt. Een hoge BMI kan slecht zijn voor je gezondheid.

 • Biologische leeftijd

  De biologische leeftijd is gerelateerd aan het vermogen van het hart zich aan verschillende omstandigheden aan te passen door het variëren van de hartslag. De tijdsinterval tussen twee hartslagen varieert voor een gezond persoon. Biologische veroudering kan positief worden beïnvloed door gezonde voeding, regelmatig bewegen en het vermogen te ontspannen.

img

Vijf vitaliteitsniveaus

De meting met Biozoom geeft inzicht in eventuele tekorten van belangrijke voedingsstoffen en de gezondheid van het lichaam. Er zijn 5 vitaliteitniveaus. Na de meting krijg je een vitaliteitsreport met de resultaten en een persoonlijk advies. Je kan zien hoe je lichaam gescoord heeft op de vijf onderdelen. De testresultaten en persoonlijk advies kan je downloaden op je mobiele telefoon middels QR code.

Vijf Vitaliteit Boxen

Ieder niveau heeft een samengestelde Vitaliteit Box. De boxen bevatten voedingssupplementen voor een vitaler leven. Bovendien zit in de box een voucher voor een Polar sporthorloge of tracker, een voucher voor een dag gratis sporten en een kookboek. Er zijn vijf boxen.

 • 1. Vitaliteitbox A

  Level 1-4: Booster + Complete
  Het hartvariatieritme is ruim onder het gemiddelde. Hierdoor is de vitaliteit te laag en kunnen zich gezondheidsproblemen voordoen. Ook het antioxidantenniveau is te laag. In de Box zitten Complete (aanbevolen dagelijkse hoeveelheden mineralen en vitaminen) en Booster (versnelde stijging antioxidantenniveau en toename vitaliteit). Complete verhoogt de vitaliteit, verbetert de hersenfuncties en ondersteunt het immuunsysteem. Booster helpt vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan het beschermen van uw lichaams- cellen tegen oxidatieve schade

 • 2. Vitaliteitbox B

  Level 5-8: Booster + Active 
  Het hartvariatieritme is onder het gemiddelde, de vitaliteit moet verbeterd worden. Het antioxidantenniveau is gemiddeld. Mineralen- en vitaminenlevel is goed. Voor meer vitali- teit is het wenselijk Booster (versnelde stijging antioxidantenniveau en toename vitaliteit) en Active (ondersteuning mentale en fysieke weerbaarheid) te nemen. Active ondersteunt bij het terugwinnen van energie, kracht, alertheid en focus. De samenstelling levert duurzame energie op celniveau, verbetert de fysieke en mentale prestaties en vergroot het uithoudingsvermogen. Booster helpt vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan het beschermen van uw lichaamscellen tegen oxidatieve schade.

 • 3. Vitaliteitbox C

  Level 1-4: Vitflow + Complete + Booster 
  Het hartritme is ruim onder het gemiddelde, een indicatie voor een (ruim) te hoog stress- niveau. Het antioxidantenniveau is te laag. Door Booster stijgt het antioxidantenniveau en neemt de vitaliteit toe. Vitflow bevordert de doorstroming van het bloed. Vitflow is een natuurlijk product dat een gunstig effect heeft op een goede werking van het hart. Complete bevat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden mineralen en vitaminen om het antioxidantenniveau op het juiste peil te krijgen. Booster helpt vermoeidheid te vermin- deren en draagt bij aan het beschermen van uw lichaamscellen tegen oxidatieve schade.

 • 4. Vitaliteit Box D

  Level 5-8: Fruit Flow + Active
  Het hartritme is onder het gemiddelde, een indicatie dat het stressniveau te hoog is. Het antioxidantenniveau is gemiddeld. Vitflow bevordert de doorstroming van het bloed. Vitflow is een natuurlijk product dat een gunstig effect heeft op een goede werking van het hart. Active ondersteunt bij het terugwinnen van energie, kracht, alertheid en focus. De samenstelling levert duurzame energie op celniveau, verbetert de fysieke en mentale prestaties en vergroot het uithoudingsvermogen.

 • 5. Vitaliteit Box E

  Level 8.0 of hoger: Active
  Een sportief en gezond resultaat! Extra producten zijn niet nodig, behalve Active. Active ondersteunt bij het terugwinnen van energie, kracht, alertheid en focus. De samenstelling levert duurzame energie op celniveau, verbetert de fysieke en mentale prestaties en vergroot het uithoudingsvermogen.

img img img img img
/

Wat is Personalised Nutrition?

Personalised Nutrition is een op maat gemaakt advies dat ons helpt verstandiger te eten en te leven. Het ondersteunt de verbetering van de gezondheid. Personalised Nutrition begint altijd met een meting die kijkt naar het functioneren van het lichaam. De data uit zo’n meting laat zien of het lichaam voedingsstoffen tekorten heeft. Op basis van de resultaten van de meting krijgt u een persoonlijk advies.

De Vitaliteit Check: hét voorbeeld van Personalised Nutrition

De Vitaliteit Check is hét voorbeeld van Personalised Nutrition. Nooit eerder konden mensen van alle leeftijdenzo gemakkelijk hun vitaliteit laten meten. En nooit eerder was het zó gemakkelijk een persoonlijk voedings- en bewegingsadvies te krijgen, waarmee je je levensstijl kunt verbeteren. Bovendien krijg je een advies welke voedingssupplementen je lichaam gebruiken kan, waarmee je je werkelijk vitaler gaat voelen.

Ontwikkeld door Just2BFit & DSM

De Vitaliteit Check is ontwikkeld door het Zwitserse Just2BFit en DSM die zich inzet mensen te motiveren aan een gezonde levensstijl te omarmen. De voedingssupplementen van Just2BFit die bij de Vitaliteit Check horen, zijn met de grootst mogelijke zorg ontwikkeld door DSM Nutritional Products. De samenwerking van You2BFit, Just2BFit en DSM Nutritional Products zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige productsamenstelling die bijdraagt aan een optimale balans van het lichaam.

De Vitaliteit Check bij jou in de buurt

Doe de Vitaliteit Check, dat geeft je een goed beeld over je welzijn.

Bekijk vestigingen

"Meer dan dertig jaar geleden werd ik twee keer Europees- en Wereldkampioen schaatsen. Inmiddels ben ik de 50 alweer een tijdje voorbij. De Vitaliteit Check helpt me me fit te blijven voelen. Misschien niet zo fit als toen, maar fit en vitaal genoeg om een zeer actief en sportief leven te leiden!”

Hein Vergeer
Ambassadeur Just2BFit

Bekijk de verschillende producten

Producten